haberler
Mar 2017
2. İTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri Programı (PDF formatta)

Program için tıklayınız(PDF).

22 Mart – Çarşamba
Kayıt : 09:00-10:00
10:00 -11:00 Açılış Konuşmaları

İstanbul Teknik Üniversitesi İşveren Vekili Prof.Dr. Ali Fuat AYDIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü İsmail GERİM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanı (ÇASGEM) Abdurrahim ŞENOCAK -- "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Dünü, Bugünü ve Yarını"

Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol BİLECİK

İTÜ İSGB Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof.Dr. Gülçin ÇİVİ -- "İSG Kültürünün Yapılandırılması ve Yaygınlaştırılması"

11:00-12:00 1. Oturum
Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Faaliyetleri Paneli

Moderatör : Prof.Dr. Gülçin ÇİVİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt NUHOĞLU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN*

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik GÖKSU*
*Görüşmelerin sürdüğü kişiler

12:00-13:00 Öğle Arası
13:00-14:45 2. Oturum Sözlü Sunumlar

Oturum Başkanı : Doç. Dr. Emre GÜRCANLI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Süleyman BAKAN-- "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSG Uygulamaları"

Kaya Grubu Genel Müdür Yardımcısı Training & Consulting SBU Müdürü İnş. Yük. Müh. Özgür CENGİZ -- “İSG Kültürü ve Gelişimi”

3M Türkiye Güvenlik ve Grafik Ürünleri Ülke Direktörü Kerem KÜRKLÜ -- “3M İnovasyonu ve Akılcı İş Güvenliği Çözümleri”

E. İş Teftiş Müfettişi, Önder Akademi Genel Müdür Yrd. ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Özlem ÖZKILIÇ -- “İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Yöntemleri”

14:45-15:15 Kahve Arası
15:15-: 17.00 3. Oturum Sözlü Sunumlar

Oturum Başkanı : Dr. Dilek ÖZYURT

Türk Ergonomi Derneği Başkanı ve Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Fahri ÖZOK-- "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Ergonominin Önemi"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gürkan Emre GÜRCANLI-- "İnşaatlarda Tasarım Yoluyla İş Güvenliği: Lüks mü Zorunluluk mu?"

Sosyal Girişimci, Yazar ve Engelsizkariyer.com’un Kurucusu Mehmet KIZILTAŞ --"Engelsiz Kariyer’le Engelliler İçin de Önce İş Sağlığı ve Güvenliği"

Avukat Cem BİLİR -- "İş Kazası Halinde İşverenin Hukuki ve Cezai Yükümlülükleri"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü Psikolog Sümeyra HAŞİMOĞLU -- "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Psikososyal Risk Etmenleri"

23 Mart – Perşembe
Kayıt : 08.30-09:00
09:00-10:40 1. Oturum

Oturum Başkanı : Prof.Dr Abdurrahman Kılıç

Kaya Training & Consulting Afet ve Acil Durum Projeleri Şefi Jeoloji Yük. Müh. İsmail Ozan Çılgın -- “İşletmelerin Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması; Planlamanın Önemi”

Eroğlu Holding Sağlık Emniyet Çevre Müdürü Ahmet YAZICI -- “İnşaat Sektöründe Acil Durum ve Kurtarma Planları”

Akçansa İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü İbrahim KOL -- "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Anahtar Performans Göstergeleri"

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası İSG Yönetim Temsilcisi Yücel YETİŞKİN -- “Çimento Sektörünün İSG Yolculuğu”

Numeko Safety Operasyon ve Eğitim Müdürü Bora ALPER -- “Yüksekte Güvenli Çalışma Bilinci ve Kurtarma”

10:40-10:55 Kahve Arası
10:55- 12:50 2. Oturum

Oturum Başkanı : Doç.Dr. Barış BARLAS

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Dr. Ahmet ÖZLÜ -- “Sağlık Bakanlığın Çalışan Sağlığı Alanındaki Faaliyetleri”

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem MELİKOĞLU -- “Elektromanyetik Alanların İnsan Sağlığına Etkileri”

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı,İstanbu Teknik Üniversitesi Öğretim ÜyesiProf.Dr Abdurrahman KILIÇ- -- “İşyerlerinde Yangın ve Can Güvenliği”

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Derneği Başkanı Hikmet AKIN -- “İş Güvenliğinde Yangın”

Norm Teknik A.Ş. Mühendislik ve Satış Departmanı Ekip Lideri Serkan CEYLAN

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hakan AKYILDIZ -- “Bir Açik Deniz Destek Gemisinin Güvenlik ve Risk Değerlendirmesi”

12:50-13:30 Öğle Arası
13:30-15:10 3.Oturum Sözlü Sunumlar

Oturum Başkanı :Dr. Murat KURUOĞLU

İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi, İş Sağlığı Bilim Uzmanı Dr. Özkan Kaan KARADAĞ -- "Asbest'e Bağlı Sağlık Risklerinin Yönetimi: Kentsel Dönüşüm ve Halk (İş) Sağlığı."

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Hukuk ve Mevzuat İşler Koordinatörü Doç.Dr. Gaye BAYCIK -- “İş Kazası Halinde İşverenin İfa Yardımcısının Verdiği Zarardan Sorumluluğu"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, Avukat Gözde İKİZ -- “Cumhurbaşkanlığında Asıl İşveren- Alt İşveren Arasındaki Hukuksal Yaklaşımlar”

Yıldız Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatör Yardımcısı Gökçe SÖNMEZ -- "Örgüt kültürü - Güvenlik kültürü ilişkisi"

Ulusal Zemin Güvenlik Enstitüsü Kurucusu ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gültekin ÇOŞKUN -- "Kamu Kurumlarında Kullanılan Zemin Kaplamalarının Kayma Risklerinin Belirlenmesi Ve Çözüm Önerileri"