haberler
11
Kas 2022
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Başvurusu ve Sınav Süreci

İTÜ İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Online Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi başvuru ve sınav sürecinde bazı değişiklikler olmuştur.

•  İTÜ’deki laboratuvar / atölye faaliyetlerine katılacak olan ve staj yapacak olan tüm İTÜ öğrencilerinin "Online Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Belgesi" almaları zorunludur.

Online Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini ve Belgesini Alabilmek İçin Yapılması Gerekenler:

1. İTÜ Portal hesabınıza girerek “Hizmetler > Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” adımlarını takip ediniz.

2. Eğitim dokümanlarını okumadıysanız, açılan sayfada yer alan  bağlantısına tıklayarak eğitim dokümanlarını inceleyiniz. Açılan sayfada yer alan "Online sınav dokümanlarına buradan ulaşabilirsiniz." bağlantısına tıklayarak eğitim dokümanlarını inceleyiniz

3. Dokümanları okuduktan sonra 1. adımı tekrarlayarak sınavlarınızı tamamlayınız.

4. Sınavdan başarısız olduysanız, 3 günlük sınav giriş kısıtlaması uygulanacağından bu süre içerisinde eğitim dokümanlarını tekrar okuyunuz. Süre kısıtlamanız kalktığında, yukarıda bildirilen adımları tekrarlayınız.

5. Sınavlardan başarılı olduysanız 1. adımı tekrarlayarak "Online Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Belgesi İndir" bağlantısını tıklayarak belgenizi indirebilirsiniz.

•  Birimlerin bilgisi / izni dahilinde, İTÜ Öğretim Üyeleri ile beraber İTÜ Laboratuvarlarında faaliyet gerçekleştiren ve İTÜ mensubu olmayan kişilerin de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi almaları, eğitim sonrasında yapılan sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. İTÜ mensubu olmayan kişilere "Online Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Belgesi" yerine “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Onay Metni” düzenlenecektir.

İTÜ mensubu olmayan kişilerin Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alabilmeleri için, İTÜ İSGB Koordinatörlüğü web sitesindeki Online Kayıt başlığı altında bulunan “Eğitim Başvuru Formu”nun doldurulması ve kendilerine gönderilecek olan e-postada bulunan yönlendirmelerin takip edilmesi gerekir.
 
•  Koordinatörlüğümüzde elden belge teslimi yapılmamaktadır.

Not: İşe giriş ve personelin periyodik olarak 3 yılda bir yüz yüze aldığı Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, ilgili birimlerce takip ve talep edilerek, birimden sorumlu İş Güvenliği Uzmanı tarafından programlanır. Yüz yüze yapılan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, İTÜ İSGB Koordinatörlüğü bünyesindeki ayrı bir uygulamadır. 

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

İTÜ İSGB Koordinatörlüğü